Huiswerkbegeleiding online, thuis of op locatie

Huiswerkbegeleiding op locatie
Bij Schoolkitchen heeft de leerling een rustige en gezellige plek om te werken aan school. Samen met andere leerlingen werken zij in stille ruimte aan hun huiswerk en ontvangen zij van onze begeleiders alle tools die ze nodig hebben om al het schoolwerk te maken en te leren. Onze studiebegeleiders hebben allemaal de vakken die zij geven op VWO-niveau behaald.

Leren plannen
Bij Schoolkitchen worden de leerlingen begeleid en gestimuleerd om iedere dag een planning te maken. Zo houden zij zelf het overzicht op de korte en lange termijn. Bij binnenkomst maken zij zelf een planning en wordt deze gecontroleerd door de begeleider. Die kijkt mee of de planning realistisch is of dat er nog iets bijgeschaafd dient te worden. Aan het einde van de dag wordt er meegekeken of alles van de planning is gelukt.

Focusvakken
De leerling kiest drie focusvakken. Dit zijn vaak vakken die ze lastig vinden of waar ze graag extra aandacht aan willen geven. Deze vakken worden altijd besproken met een studiebegeleider. Als het kind bijvoorbeeld wiskunde heeft gekozen en besluit die dag huiswerk hiervoor te maken, zal de studiebegeleider alle huiswerkopdrachten achteraf bespreken. Als een leerling een vraag heeft over een niet-focusvak is dit uiteraard ook mogelijk. Er is altijd mogelijkheid om vragen te stellen over alle vakken.

Ons team begeleiders is verdeeld in onderstaande expertises.

  • Alfa: Nederlands, Engels, Duits en Frans
  • Klassieke talen: Grieks en Latijn
  • 1e Bèta: wiskunde, natuurkunde
  • 2e Bèta: scheikunde, biologie
  • Gamma: economie, geschiedenis, aardrijkskunde en maatschappijleer

 

Communicatie
Iedere sessie ontvangt u van ons een email met daarin een verslag van de dag. De planner schrijft hierin over het gedrag van uw kind en de studiebegeleider over het vak. Dit is geheel gratis en indien gewenst wordt u ook gebeld als wij vinden dat uw kind het proefwerk waarvoor hij of zij leert nog niet goed genoeg kent. Iedere zes weken vindt er een kort evaluaties gesprek plaatst met de leerling en de vestigingsmanager. Hiervan ontvangt u ook een verslag.